UX Designer

Solliciteer nu

UX Designer

Wil jij graag een cruciale rol spelen voor het softwareplatform van de toekomst in de kinderopvang branche om deze nog verder te innoveren en de user experience van onze klanten naar een nog hoger niveau te tillen? Dan zoeken wij jou in ons Design team!

Full-time · Hybride / Almere

Over de organisatie

KidsKonnect is een succesvol, innovatief en snelgroeiend softwarebedrijf voor de kinderopvangbranche. KidsKonnect is ontstaan door het samenvoegen van de beste kinderopvangsoftware. In Nederland, België en de UK bedienen we inmiddels samen ruim 1 miljoen kinderen en hun ouders in de leeftijdsgroep tussen 0 en 12 jaar met kinderopvangsoftware via de gecombineerde KidsKonnect platformen.

Onze innovatieve softwareoplossing KidsKonnect bestaat uit diverse applicaties, waaronder portalen en mobiele apps, voor de verschillende gebruikersgroepen. Wij breiden de functionaliteit in deze portalen en apps continu uit. Daarnaast bouwen we het aantal integraties met andere systemen steeds verder uit.

De afdeling Design is flink aan het groeien door onze missie om het ‘s werelds beste kinderopvang platform te worden en dat doen we niet alleen door de basis functionaliteiten aan te bieden, maar ook door een best in class user experience te bieden. We denken na hoe we ons platform en de manier waarop mensen werken, slimmer en efficiënter kunnen maken voor onze klanten.

Over de rol

Als UX Designer binnen ons groeiende Design team heb je een cruciale rol in het vormgeven van de user experience van het kinderopvang platform van de toekomst. Je zet de mens voorop en zult samenwerken met interdisciplinaire feature teams om intuïtieve en impactvolle (human-first) ontwerpen te creëren die complexe processen gemakkelijker maken. Naast de vele uitdagingen die we je als designer kunnen bieden, is dit ook een kans om als designer werk te maken met maatschappelijke impact. Samen met andere designers draag je zorg voor het uitdenken van belangrijke features voor het platform. Denk hierbij aan planning tools, invoicing, rollenbeheer, maar ook aan HR features. Daarom is voor deze rol enige ervaring nodig en als senior heb je ook meer dan voldoende uitdaging!

Wat ga je doen?

In de rol van UX Designer (medior/senior) leidt je de UX-designinspanningen voor specifieke features of delen van het platform en neemt de verantwoordelijkheid voor het end-to-end ontwerpproces. Andere taken en verantwoordelijkheden bij deze functie zijn:

 • Je voert gebruikersonderzoek uit, verzamelt inzichten en vertaalt deze bevindingen naar bruikbare ontwerpoplossingen die voldoen aan de behoeften en pijnpunten van onze gebruikers;
 • Je maakt wireframes, prototypes en ontwerpen die jouw concepten effectief communiceren;
 • Je werkt nauw samen met productmanagers, ontwikkelaars en andere belanghebbenden om afstemming te bereiken over ontwerpdoelen en implementaties;
 • Je itereert op ontwerpen op basis van gebruikersfeedback en testresultaten om de gebruikerservaring voortdurend te verbeteren.

Als advocaat van de gebruiker sta je voorop bij het promoten van design principles en patterns die zijn gebaseerd op de gebruiker en benadruk je het belang van design binnen de organisatie. Je blijft daarom ook graag op de hoogte van trends in de branche, best practices en nieuwe en opkomende technologieën om innovatie in het ontwerp van het platform te integreren.

Over jou

 • 3+ jaar professionele ervaring in UX design, met een portfolio dat jouw ontwerpproces, probleemoplossende vaardigheden en de impact van jouw werk laat zien;

 • Vaardigheid in ontwerptools Figma, Figjam, Miro en vergelijkbare software.

 • Sterk begrip van design principes die zijn gericht op de gebruiker en best practices voor usability;

 • Ervaring met methoden voor gebruikersonderzoek, waaronder het houden van gebruikersinterviews, enquêtes en usability testing;

 • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden om effectief te werken in interdisciplinaire teams. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift;

 • Vermogen om creativiteit te balanceren met praktische overwegingen, rekening houdend met zowel gebruikersbehoeften als technische beperkingen;

 • Ervaring met het (responsive) ontwerpen voor web- en mobiele (SaaS) platforms;

 • En wanneer je dit ook nog mee brengt, heb je een streepje voor: Ervaring in het ontwerpen voor platforms met betrekking tot kinderopvang, onderwijs of op familie gerichte diensten.

Wat bieden wij?

Een fijne samenwerking in een innovatieve werkomgeving die jouw ideeën en bijdragen meer dan waardeert. En wij bieden jou de mogelijkheid om de user experience van een internationaal platform te ontwerpen dat door gezinnen en kinderopvang aanbieders wordt gebruikt.

 • Veel aandacht voor jouw groei, met een jaarlijks opleidingsbudget
 • 26 vakantiedagen
 • Mobiliteitsregeling
 • Goede telefoonregeling en natuurlijk een laptop van de zaak
 • Gezellige uitjes, georganiseerd door de feestcommissie
 • Veel oog voor een goede werk-privébalans
 • Een prettige informele werksfeer
 • Werken aan een platform met hoge maatschappelijke impact
 • Veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • Afwisselende en cruciale rol in de organisatie

Solliciteer

We ontvangen graag je cv, motivatiebrief en een link naar je portfolio met relevante (denk: SaaS) werkvoorbeelden. In je motivatiebrief kun je jouw ervaring in UX-design benadrukken, je affiniteit met onze missie aantonen en jouw kijk op de toekomst van kinderopvang delen. We kijken uit naar sollicitaties van mensen met een passie voor design. Wil je ons team komen versterken als UX/UI Designer? Dan horen we graag van je!